donderdag 6 november 2014

Hoe vraag je studiefinanciering aan?

Wanneer je je gaat aanmelden voor een opleiding, is het van belang om ervan op de hoogte te zijn of je recht hebt op studiefinanciering en wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit gebied.

De regering is nu bezig om te beslissen over het voorstel om studiefinanciering om te zetten in een sociaal leenstelsel. De OV-kaart en de aanvullende beurs blijven gewoon. Ook blijft de studiefinanciering voor het MBO gewoon bestaan. De meest recente ontwikkelingen op dit gebied zijn hier te vinden.

Om te kijken hoe studiefinanciering precies werkt, kun je hier kijken. Hier kun je checken of (en hoeveel) studiefinanciering je kunt krijgen. 

Om daadwerkelijk studiefinanciering aan te vragen, heb je een DigiD nodig. Dit is het digitale paspoort om in te kunnen loggen bij overheidsinstanties. Een DigiD aanvragen kun je hier doen. U ontvangt dan uw DigiD activeringscode binnen 5 dagen per post. Veelgestelde vragen (en antwoorden daarop) over DigiD kunt u hier vinden.

Met je DigiD kun je dan eindelijk studiefinanciering aan gaan vragen. Let op: hiervoor heb je het verzamelinkomen van beide ouders nodig. Hier kun je studiefinanciering aanvragen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten